6.Sınıf 3.Ünite İpek Yolunda Türkler Test Soruları ve Cevapl
-
Bugün : 25 Kasım 2014   
               
  v   FORUM
  v   Dosyalar
  v   Slaytlar
  v   Yazılılar
  v   Resimler
  v   Videolar
  v   Animasyon
  v   Defter
  v   Yarışma
  v   Mesajlar

Kullanıcı : Şifre : Hatırla : Gizli :

  Egitim Sitemiz Ücretsiz Slayt Sunu Sitesi Forum || SOSYAL BILGILER YAZILARI,SLAYTLARI-KONU ÖZETLERI VE ONLINE TESTLER
   6.Sınıf 3.Ünite İpek Yolunda Türkler Test Soruları ve Cevapları

OZDERE
[Genel sorumlu]



Mesaj sayısı : 1101
Giriş sayısı : 6958
Konu puanı : 0  Toplam P : 27
Konuya Puan ver
Üye bilgileri


1. Aşağıdakilerden hangisi Türkler'in Orta Asya'dan göç etmelerine neden olan faktörlerden değildir?

A) Ekonomik
B) Siyasi
C) Kültürel
D) Dini

6.SINIF İPEK YOLU SLAYTI İNDİR


2. Emevi Devleti zamanında İslamiyet'in yeterince yayılamamasının nedeni nedir?

A) Arap Yarımadası'nın coğrafi konumu
B) Irkçı bir politika izlenmesi
C) İlk Arap parasının bastırılması
D) Halifeliğin saltanat haline gelmesi


3. Orhun Yazıtları içinde hangi devlet adamının anıtı yoktur?

A) Kültigin
B) Metehan
C) Tonyukuk
D) Bilge Kaan


4. Büyük Selçuklu Devleti en parlak dönemini hangi hükümdar zamanında yaşamıştır?

A) Alparslan
B) Sultan Sencer
C) Melikşah
D) Metehan


5. Hangi Padişah zamanında Karahanlılar kitleler halinde İslamiyet'i kabul etmeye başladılar?

A) Satuk Buğra Han
B) Bilge Kül Kadir Han
C) Yusuf Kadir Han
D) Aslan Yabgu


6. Aşağıdakilerden hangisi Türkler'in İslamiyet'i kabul etme sebeplerindendir?

A) İslam dini ile Göktanrı inancının birbirine benzemesi
B) Abbasiler'in hoşgörülü tutumları
C) Türkler'in Müslüman tüccarlarla ticaret yapmaları
D) Türklerle Hıristiyanlar arasındaki çatışmaların yoğunlaşması


7. Aşağıdaki kıt'aların hangisinde Türkler devlet kurmamışlardır?

A) Asya
B) Avusturalya
C) Afrika
D) Avrupa


8. Türk Alfabesini ilk kez kullanan devlet hangisidir?

A) Göktürkler
B) Büyük Hun Devleti
C) Uygurlar
D) Anadolu Selçuklu Devleti


9. İslamiyetten önce Türkler tarafından yazılan, ölen kişilerin kahramanlıklarını ve onun ölümünden duyulan üzüntüyü dile getiren şiirlere ne ada verilir?

A) Sav
B) Koşuk
C) Sagu
D) Destan

İPEK YOLU İLE İLGİLİ SLAYT


10. Aşağıdakilerden hangisi Türk-İslam Devletleri döneminde görülen mimari eserlerden biri değildir?

A) Balbal
B) Medrese
C) Mescid
D) Kümbet

İPEK YOLUNUN ÖNEMİ İLE İLGİLİ SLAYT (HARİTALI)


Doğru Cevaplar
1. d     
2. b     
3. b     
4. c     
5. a   
6. d     
7. b     
8. a     
9. c     
10.a


OZDERE : 08.01.2010 16:58:40 Tarihinde bu mesajı düzenledi..

--------------------

Lütfen paylaşımlara olumlu / olumsuz yorum yapmayı ve teşekkür etmeyi unutmayınız..
Tüm sorunlarınız ve danışmak istediğiniz konular için ozderem@hotmail.com  adresinden bana ulaşabilirsiniz..

08.01.2010 16:56:04
                               Oy : 8-Puan : 21


tugce
[Üstçavuş]



Mesaj sayısı : 102
Giriş sayısı : 248
Toplam P : 0
Üye bilgileri
güselmiş sorular ya la
--------------------

haγaттa... 3 Şєγ вєηİ Saηa вaĞLaя: Sєωqİ ŞєFкaт ωє hσŞqÖяÜ. 3 Şєγ вєηİ Saηa кÖLє γapaя: qÖzLєяİη SÖzLєяİη кaLвİη. 3 Şєγ вєηİ Sєηdєη aγiяiя: ÖLÜм γaLaη İhaηєт.......

08.01.2010 21:23:26
        

esrosh
[Üstçavuş]



Mesaj sayısı : 124
Giriş sayısı : 172
Toplam P : 0
Üye bilgileri

9. soru ne ölee yaaaa


--------------------

ESROSHHHHH

09.01.2010 19:15:57
        

Ulku
[Forum Yöneticisi]



Mesaj sayısı : 540
Giriş sayısı : 522
Toplam P : 1
Üye bilgileri
bence çok kolayyyy
--------------------

 

Küçültülmüş Resim Büyütmek için Üzerine Tıklayın!
Küçültülmüş Resim Büyütmek için Üzerine Tıklayın!

Sen Tatlı Bir Liseli Ben İse Hayatı Olmayan Bir Serseri Hor Görme Be Liseli Bu Hor Gördüğün Liseli Bir Liseli Eseri

09.01.2010 19:50:43
        

[1]
     

Forum son 5 K. & Benzer K.
Açan
Forum istatistikleri
8. sınıf İnkılap Tarihi 1. dönem 3. yazı..
esra
8. sınıf Matematik 1. dönem 3. yazılı so..
esra
8. sınıf İngilizce 1. dönem 3. yazılı so..
esra
8. sınıf Türkçe 1. dönem 3. yazılı sorul..
esra
7. sınıf Matematik 1. dönem 3. yazılı so..
esra
Forumdaki 6 Kategoride 96 Forum var, Bu forumlara açılan 1334 Konuya 7908 Cevap yazıldı..
Üye :  Misafir : 18 Toplam : 18 Rekor :
Aktif Üyeler  EGİTİMSİTEMİZ.COM 'da şuanda Aktif üye yok..SİZ ÜCRETSİZ ÜYE OLABİLİRSİNİZ..
Genel Sorumlu - Yönetici - Forum Yöneticisi - Editör - VIP Üye
İyiki Doğdunuz Nice yıllara.. » Elif_Rana , 

2012 © Copyright Egitim sitemiz (Ücretsiz slayt Siteniz)
Websitemiz 2011 Egitim sitesi fragman izleme sitesi dostudur http://fragmanvideoizle.com
Bu sayfa: 0,14 saniyede yorumlandı.

Dizi özet Fragman Dizisitemiz