6.SINIF ÜLKEMİZ VE DÜNYA ÜNİTESİ TEST SORULARI CEVAPLARI SLA
-
Bugün : 2 Ağustos 2014   
               
  v   FORUM
  v   Dosyalar
  v   Slaytlar
  v   Yazılılar
  v   Resimler
  v   Videolar
  v   Animasyon
  v   Defter
  v   Yarışma
  v   Mesajlar

Kullanıcı : Şifre : Hatırla : Gizli :

  Egitim Sitemiz Ücretsiz Slayt Sunu Sitesi Forum || SOSYAL BILGILER YAZILARI,SLAYTLARI-KONU ÖZETLERI VE ONLINE TESTLER
   6.SINIF ÜLKEMİZ VE DÜNYA ÜNİTESİ TEST SORULARI CEVAPLARI SLAYTLARI

OZDERE
[Genel sorumlu]



Mesaj sayısı : 1101
Giriş sayısı : 6944
Konu puanı : 0  Toplam P : 27
Konuya Puan ver
Üye bilgileri


1. İthalat ve ihracata yönelik ürünlerin ülke sınır kapılarında kontrol edildiği yere ne ad verilir?

A) İhracat
B) Dış göç
C) Gümrük
D) Liman

6. SINIF SOSYAL BİLGİLER ÜLKEMİZ VE DÜNYA ÜNİTE SLAYTI İNDİRİN


2. Ülkemizin konumu itibariyle pek çok ülke ile ticari ilişkiler kurar.İthalat ve ihracata yönelik çalışmalar yapar.Ülkemizin en fazla ihracat ve ithalat yaptığı ülkenin adı nedir?

A) Almanya
B) ABD
C) Suudi Arabistan
D) Azerbaycan


3. Türkiye'de üretilen pek çok ürün değişik ülkelere ihrac edilir.
Aşağıdakilerden hangisi yada hangileri Türkiye'nin ihrac ettiği ürünler arasında yer almaz?
I.Bor Madeni
II.Beyaz eşya
III.Petrol
IV.Konserve


A) I ve II
B) II ve IV
C) Yalnız I
D) Yalnız III


4. Beşeri(insan ile ilgili) ve ekonomik faaliyetleri etkileyen doğal faktörler arasında yer almayan

aşağıdakilerden hangisidir?


A) Yer şekilleri
B) Sanayi tesisleri
C) Maden varlıkları
D) Akarsular


5. Aşağıdaki ülkerden hangisi bilimsel ve teknolojik gelişmenin fazla olduğu Avrupa ülkeleri arasında yer alır?

A) ABD
B) İsviçre
C) Japonya
D) Çin


6. Aşağıdakilerden hangisi herhangi bir bölgenin nüfus özelliklerini en az etkiler?

A) Yeraltı zenginlikleri
B) Tarım faaliyetleri
C) Bitki örtüsü
D) İklim

6. SINIF SOSYAL BİLGİLER ÜLKEMİZ VE DÜNYA ÜNİTE SLAYTI İNDİRİN


7. Aşağıdakilerden hangisi bir ihraç ürünümüz değildir?

A) Kayısı
B) Pirinç
C) Fındık
D) Bor minareleri


8. A kentinde nüfus B kentine göre daha fazla olmasına rağmen nüfus yoğunluğunun B kentinde daha fazla olmasının nedeni aşağıdakilerden hangisi olabilir?

A) B kentinin sanayileşmiş olması
B) A kentinde iklimin uygun olması
C) A kentinin yüzölçümünün B kenti ile aynı olması
D) B kentinin yüzölçümünün daha küçük olması


9. Batı Avrupa Dünyanın yoğun nüfuslu yerlerinden biridir.
Bu durumun temel sebebi aşağıdakilerden hangisidir?


A) İklim koşulları
B) Yer şekilleri
C) Sanayinin gelişmiş olması
D) Ulaşım olanakları


10. Ülkemiz birçok ülkeyle hem dışalım hem de dışsatım yapmaktadır. Aşağıdaki ülkelerden hangisi dışsatımımızda birinci sırayı almaktadır?

A) A.B.D
B) Fransa
C) İspanya
D) Almanya

6. SINIF SOSYAL BİLGİLER ÜLKEMİZ VE DÜNYA ÜNİTE SLAYTI İNDİRİN

Doğru Cevaplar
1. c     
2. a     
3. d     
4. b    
5. b    
6. c   
7. b     
8. d     
9. c     
10.d


--------------------

Lütfen paylaşımlara olumlu / olumsuz yorum yapmayı ve teşekkür etmeyi unutmayınız..
Tüm sorunlarınız ve danışmak istediğiniz konular için ozderem@hotmail.com  adresinden bana ulaşabilirsiniz..

08.01.2010 17:49:18
                               Oy : 2-Puan : 10


tugce
[Üstçavuş]



Mesaj sayısı : 102
Giriş sayısı : 248
Toplam P : 0
Üye bilgileri
hehehe bnde çözdüm
--------------------

haγaттa... 3 Şєγ вєηİ Saηa вaĞLaя: Sєωqİ ŞєFкaт ωє hσŞqÖяÜ. 3 Şєγ вєηİ Saηa кÖLє γapaя: qÖzLєяİη SÖzLєяİη кaLвİη. 3 Şєγ вєηİ Sєηdєη aγiяiя: ÖLÜм γaLaη İhaηєт.......

08.01.2010 21:20:19
        

esrosh
[Üstçavuş]



Mesaj sayısı : 124
Giriş sayısı : 172
Toplam P : 0
Üye bilgileri

ayy bendee yarısı yanlış çıktıı

çünkü biz bu konuyu işlemedikk


--------------------

ESROSHHHHH

09.01.2010 19:14:17
        

Ulku
[Forum Yöneticisi]



Mesaj sayısı : 540
Giriş sayısı : 522
Toplam P : 1
Üye bilgileri

yani konuyu işlemedğimiz için yanlış çıkar

 


--------------------

 

Küçültülmüş Resim Büyütmek için Üzerine Tıklayın!
Küçültülmüş Resim Büyütmek için Üzerine Tıklayın!

Sen Tatlı Bir Liseli Ben İse Hayatı Olmayan Bir Serseri Hor Görme Be Liseli Bu Hor Gördüğün Liseli Bir Liseli Eseri

09.01.2010 19:51:29
        

[1]
     

Forum son 5 K. & Benzer K.
Açan
Forum istatistikleri
6. SINIF DİN KÜLTÜRÜ 2. DÖNEM 1. YAZILI ..
esra
5. SINIF DİN KÜLTÜRÜ 2. DÖNEM 1. YAZILI ..
esra
5. SINIF 2. DÖNEM 1. İNGİLİZCE YAZILI SI..
esra
İNGİLİZCE 6.SINIFLAR İÇİN 1. DÖNEM 3. YA..
Yonetici
DİN KÜLTÜRÜ DERSİ 5. SINIF 1. DÖNEM 2. 3..
OZDERE
Forumdaki 6 Kategoride 96 Forum var, Bu forumlara açılan 1334 Konuya 7906 Cevap yazıldı..
Üye :  Misafir : 18 Toplam : 18 Rekor :
Aktif Üyeler  EGİTİMSİTEMİZ.COM 'da şuanda Aktif üye yok..SİZ ÜCRETSİZ ÜYE OLABİLİRSİNİZ..
Genel Sorumlu - Yönetici - Forum Yöneticisi - Editör - VIP Üye
İyiki Doğdunuz Nice yıllara.. » zxwsea58 , » ayse_oktay_359 , » mtu80 , » nuhjean , 

2012 © Copyright Egitim sitemiz (Ücretsiz slayt Siteniz)
Websitemiz 2011 Egitim sitesi fragman izleme sitesi dostudur http://fragmanvideoizle.com
Bu sayfa: 0,13 saniyede yorumlandı.

Dizi özet Fragman Dizisitemiz