8.SINIF BİR KAHRAMAN DOĞUYOR TESTİ CEVAPLI
-
Bugün : 29 Temmuz 2014   
               
  v   FORUM
  v   Dosyalar
  v   Slaytlar
  v   Yazılılar
  v   Resimler
  v   Videolar
  v   Animasyon
  v   Defter
  v   Yarışma
  v   Mesajlar

Kullanıcı : Şifre : Hatırla : Gizli :

  Egitim Sitemiz Ücretsiz Slayt Sunu Sitesi Forum || ÜLKÜNÜN PAYLAŞIM KÖŞESİ
   8.SINIF BİR KAHRAMAN DOĞUYOR TESTİ CEVAPLI

Ulku
[Forum Yöneticisi]



Mesaj sayısı : 540
Giriş sayısı : 522
Konu puanı : 0  Toplam P : 1
Konuya Puan ver
Üye bilgileri


1. Selanik şehrinde Türklerle beraber bir çok millet yaşıyordu.Aşağıdakilerden hangisi bu durumun olumsuz sonucudur?

A) Zengin bir kültürel yapının oluşması
B) Hoşgörü ortamının bulunması
C) Barış içinde yaşamaları
D) Zamanla devlete karşı isyan etmeleri


2. Atatürkün hangi kişilik özelliği kurtuluş savaşının kazanılmasında etkili olmuştur?

A) Yenilikçiliği
B) Vatanseverliği
C) İnsancıllığı
D) Kişilikli olması


3. Atatürk aşağıdaki okullardan hangisinde eğitim görmemiştir?

A) Manastır Askeri İdadisi
B) Selanik üniversitesi
C) İstanbul Harp okulu
D) Selanik Askeri Rüştiyesi


4. Selanik şehrinin özelliklerinden hangisi Osmanlıya Ekonomik açıdan avantaj sağlamıştır?

A) Birçok milletten insanın yaşaması
B) Kültürel açıdan zengin bir kent olması
C) Osmanlının Avrupa ile ticaretinde önemli bir konuma sahip olması
D) Doğal güzelliklere sahip olması


5. Fransız ihtilali ile ortaya çıkan milliyetçilik akımı Osmanlıyı hangi özelliğinden dolayı etkiliedi?

A) Heterojen bir yapıya sahip olması
B) Hoşgörülü olması
C) Saltanatla yönetilmesi
D) Topraklarının geniş olması


6. Osmanlı aydınları aşağıdaki fikir akımlarından hangisini ortaya atmamıştır?

A) Osmanlıcılık
B) Batıcılık
C) İslamcılık
D) Bağımsızlık


7. Mustafa Kemal Latife hanımla evlenirken örf ve adetlerin aksine nikah törenine beraber katılmışlardır.Bu durum neyin göstergesidir?

A) Kadın haklarına önem verdiğinin
B) Rahatlığa düşkün olduğunun
C) Gelenek ve göreneklere karşı olduğunun
D) İnsancıl olduğunun


8. Mustafa Kemalin fikir hayatını oluşmasında hangisinin etkisi yoktur?

A) Okuduğu Askeri okullar
B) Tevfik Fikret ve Namık Kemal gibi aydınların düşünceleri
C) Ziya Gökalp'in Türkçülük fikirleri
D) Celal Bayar'ın düşünce sistemi


9. 1905 yılında kurmay yüzbaşı olarak orduya katılan Mustafa Kemalin ilk görev yeri neresidir?

A) İran
B) Şam
C) Manastır
D) Sofya


10. Mustafa Kemal'e Kemal ismini kim vermiştir?

A) Zİya Gökalp
B) Namık Kemal
C) Matematik öğretmeni Mustafa Bey
D) Ali Rıza Efendi

 
Doğru Cevaplar
1. d      
2. b      
3. b      
4. c     
5. a     
6. d      
7. a     
8. d     
9. b     
10. c      
ÇÖZÜN

--------------------

 

Küçültülmüş Resim Büyütmek için Üzerine Tıklayın!
Küçültülmüş Resim Büyütmek için Üzerine Tıklayın!

Sen Tatlı Bir Liseli Ben İse Hayatı Olmayan Bir Serseri Hor Görme Be Liseli Bu Hor Gördüğün Liseli Bir Liseli Eseri

07.03.2010 14:49:36
                               Oy : 1-Puan : 5


     

Forum son 5 K. & Benzer K.
Açan
Forum istatistikleri
8.SINIF BİR KAHRAMAN DOĞUYOR TESTİ CEVAP..
Ulku
BIR KAHRAMAN DOGUYOR UNITE OZETI, TESTI ..
OZDERE
Fen Teknoloji Dersi 8.Sinif 2.Dönem 1.2...
OZDERE
Fen Teknoloji Dersi 8.Sinif 2.Dönem 1.2...
OZDERE
7.SINIF SOSYAL BİLGİLER CEVAPLI KONU TAR..
OZDERE
Forumdaki 6 Kategoride 96 Forum var, Bu forumlara açılan 1334 Konuya 7906 Cevap yazıldı..
Üye :  Misafir : 14 Toplam : 14 Rekor :
Aktif Üyeler  EGİTİMSİTEMİZ.COM 'da şuanda Aktif üye yok..SİZ ÜCRETSİZ ÜYE OLABİLİRSİNİZ..
Genel Sorumlu - Yönetici - Forum Yöneticisi - Editör - VIP Üye
İyiki Doğdunuz Nice yıllara.. » rahatimi_bozmayin , » firdevs , 

2012 © Copyright Egitim sitemiz (Ücretsiz slayt Siteniz)
Websitemiz 2011 Egitim sitesi fragman izleme sitesi dostudur http://fragmanvideoizle.com
Bu sayfa: 0,13 saniyede yorumlandı.

Dizi özet Fragman Dizisitemiz